NYHEDER

NYHEDER

Nyheder Odense Sommerrevy 2023

Odense Sommerrevy kommer med stjernehold i 2023

13/6 – 2022

Odense Sommerrevy har nu afsluttet endnu en forrygende sæson og teltet er ved at blive pakket ned på Engen i Fruens Bøge. Men organisationen bag Odense Sommerrevy hviler ikke på laurbærrene – for allerede i dag præsenteres holdet til 2023 og det officielle salg starter.

Holdet i 2023 er ikke mindre end et stjernehold med komplimenterende og yderst dygtige skuespillere. De har hver især forskellige erfaringer som skuespillere på de danske scener og film, og det bringes nu sammen i Odense Sommerrevy sæson 2023. Det giver i den grad basis for en revy i særklasse.

Lone Rødbroe vil endnu en gang stå på scenen i 2023. Derudover kan man opleve to nye, men yderst velkendte herrer – nemlig Henrik Lykkegaard og Tom Jensen. To som hver for sig har helt særlige satiriske talenter at bidrage med. Holdet består naturligvis fortsat af Vicki Berlin, Thomas Mørk og Lars Arvad, som efterhånden er blevet grundstammen. Det betyder et stjernehold med seks skuespillere på scenen i Odense Sommerrevy i 2023.

Lone Rødbroe spillede i år for første gang i Odense Sommerrevy, og det bliver altså ikke det sidste. Hun ramte publikum lige i hjertet med hendes energi, udstråling og stærke musikalitet. Lone mestrer både det poetiske, det dramatiske og det satiriske. Så der er meget mere i hendes repertoire, der skal afprøves i næste sæson. Søndag aften vandt Lone Rødbroe en Reumert for bedste ensemblerolle på Vendsyssel Teater. Det dokumenterer blot hendes dygtighed og store alsidighed.

Med Henrik Lykkegaard er det lykkes Odense Sommerrevy at engagere en af landets helt store revystjerner. Cirkusrevyen har været hans hjemmebane i rigtig mange år og nu skal han altså udfolde sit store talent på Engen i Odense. Men så erfaren kapacitet på holdet, der samtidig skriver fremragende tekster, åbner det sig helt nye muligheder for Odense Sommerrevy. Henrik er desuden en fremragende parodist og har igennem årene portrætteret en lang række kendte danskere, som har fået en kærlig behandling på scenen.

Henrik har allerede arbejdet sammen med Lars Arvad i 2020 i den eksperimenterende revy ”Revylution” på Anarkist. Her erfarede publikum, at han ikke alene er hamrende dygtig og professionel, men også meget nyskabende i forhold til genren.

Tom Jensen skal fungere som både skuespiller og instruktør. Så Tom kommer virkelig på arbejde i revyen. Han har heldigvis stor erfaring med begge dele. Han har instrueret og spillet med i Hjørring Revyen flere gange med stor succes. Tom er en fabelagtig dygtig skuespiller, som er flittigt brugt på de Københavnske scener og i mange film. Hans store revyerfaring har han blandt andet fra Hjørring revyen og Sønderborg Sommerrevy. Hans store musikalitet er ikke til at komme uden om, og det ville også være rigtig dumt. Han synger fantastisk og kender revyens virkemidler bedre end de fleste. Toms store force er, at han evner at kombinere den brede folkelige humor, med det skæve og satiriske. Det bliver derfor spændende at se Tom Jensen såvel på scenen i revyen som med taktstokken i hånden for hele revyens udvalg og sammensætning.

Odense Sommerrevys hold 2023 består naturligvis fortsat af Thomas Mørk og Vicki Berlin, som Odense Sommerrevy jo har indgået en treårig aftale med. Revyens ambition hermed er at sikre to meget stærke revyskuespillere, som på hver deres måde udvikler revygenren og som samtidig har et meget stort loyalt publikum i Odense Sommerrevy.  De har begge været med fra starten i 2016 og derfor også i høj grad medvirket til Odense Sommerrevys succes.

Publikum elsker Vicki. Der er ingen tvivl om, at vi igen i 2023 vil få en fest på Engen med Vicki Berlin i topform. Hun har desuden medvirket i den internationale filmsucces ”Triangel Of Sadness” som undervejs i denne spilleperiode vandt De Gyldne Palmer i Cannes. Vicki har mange talenter og et af dem er heldigvis at være morsom. Hun er en stor gevinst for revyen og en rigtig holdspiller.

Thomas Mørks mængde af galskab, gummifjæs og sødme vil fortsat være en central bestanddel af revyen. Hans alsidighed afspejler tydeligt hans talent. Han arbejder så dedikeret med enhver rolle, indtil den sidder lige i skabet. I 2018 blev han netop også kåret som Årets Mandlige Revyskuespiller bl.a. for sit arbejde i Odense Sommerrevy. Der bliver gang på gang jublet og skreget af grin over Thomas Mørk i det dejlige revytelt, og det kommer vi til det igen i 2023.

Sidst men ikke mindst er Lars Arvad naturligvis fortsat en del af holdet. Odense Sommerrevy er Lars´ værk, en drøm om at skabe en stor revy i Odense, som må siges at være gået i opfyldelse. Hans ambition stopper dog næppe her og med holdet for 2023 er der virkelig basis for en fortsat udvikling af drømmen.

Derudover understøttes Odense Sommerrevy fortsat af det yderst velspillende orkester med Morten Wedendahl som kapelmester. Morten er den musikalske ankermand, der styrer slagets gang med sikker hånd for syvende gang i Odense Sommerrevy. Morten er en af de mest erfarne kapelmestre i landet. Han komponerer selv fantastiske melodier og forstår om nogen at ramme den idé, en forfatter har haft med nummeret. Morten besidder en helt unik evne til at få musikken i en revy til at fylde lige præcis det, den skal. Samspillet mellem orkesteret og skuespillerne er altafgørende for at lave en god revy. Det kan Morten, og han er perfektionist og stiller sig ikke tilfreds med hvad som helst. Vi kan derfor forvente os endnu en revy af højeste musikalske kvalitet.

Odense Sommerrevy har netop afsluttet en forrygende sæson 2022. Revyen havde premiere som den første danske sommerrevy og dermed også den første revy, der skulle fortolke bl.a. krigen i et satiriske perspektiv. Det lykkedes tilsyneladende meget godt – ikke mindst udtrykt via gæsternes applaus og latter. Derudover har det været ærligt befriende agere uden mundbind og afstandskrav.

For første gang fik gæsterne undervejs i spilleperioden mulighed for at købe billetter til udvalgte forestillinger til næste års revy. Det benyttede rigtige mange gæster sig af. Det betyder, at forsalget allerede nu er større end nogensinde og det endda før det officielt er sat i salg.

Salget for sæson 2023 skydes nu officielt i gang mandag den 13. juni kl. 12.00. Man kan købe billet via odensesommerrevy.dk, via telefon 70707032 hverdage ml. 10 og 16.30 eller i billetvognen, som fortsat står på Engen i Fruens Bøge mandag til onsdag i uge 24 ml. 10-14.

Ulf Pilgaard gæster teltet i Odense Sommerrevy

15/3 – 2022

Det er en stor fornøjelse for Odense Sommerrevy at præsentere Ulf Pilgaard i teltet på Engen til sommer. Ulf Pilgaard har i 60 år beriget film, teater og radio i Danmark – 40 år af dem har han været fast inventar i Cirkusrevyen. Nu gæster han så Odense en skøn maj-aften på Engen i Odense Sommerrevys telt på Engen. Det er Lukas Birch, Danmarks yngste revydirektør, der interviewer Ulf, men undervejs vil Lars Arvad også blande sig i showet.

Odense Sommerrevys ambition er at udbrede satiregenren på flere forskellige måder. Det er derfor enestående, at vi kan byde Ulf Pilgaard indenfor i teltet til et særligt show. Ulf og Lukas er på turne med showet rundt i landet, men på Engen i Odense bliver det altså en helt særlig version. Her blander Lars Arvad sig nemlig i showet med et par ekstra røverhistorier og skarpe spørgsmål.

Gennem showet vil gæsterne få et nærmere indblik i personen Ulf Pilgaard. Hvad brænder hans hjerte for og for hvem? Hvorfor blev Preben Kaas og Jørgen Ryg uvenner? Hvordan var Dirch Passer at dele garderobe med? Og er Lisbet Dahl lige så sjov i kulissen, som på scenen? Og hvad mon Lars Arvad vil bidrage med?

Alletiders Ulf – røverhistorier fra backstage

Et show endnu mere ud over det sædvanlige på Engen i Odense!

Hvem er Ulf Pilgaard når lyset slukkes i salen? Hvilke historier bliver fortalt bag scenen?

Gennem musik, video og billeder fortælles der om et fantastisk liv. Publikum bliver taget på en minderig rejse hvor der fortælles om de store øjeblikke på scenen og de historier som vi almindelige mennesker aldrig bliver en del af.

Hvem er Lukas Birch

Lukas er praktisk talt vokset op med revy og han er Danmarks yngste revydirektør med sine bare 22 år. Men allerede som 14-årig havde Lukas sin første tekst med i Cirkusrevyen og har sidenhen leveret tekster til revyer rundt omkring i Danmark.

Vicki Berlin Thomas Mørk Lars Arvad Odense Sommerrevy

Odense Sommerrevy indgår 3-årig aftale med Thomas Mørk og Vicki Berlin

11/3 – 2022

Det betyder at de medvirker i de næste 4 sommerrevyer 2022, 2023, 2024 og 2025.
Herved opnår Odense Sommerrevy en meget kompetent revyfaglig base, som fortsat skal suppleres af to andre stærke personligheder på scenen samt ikke mindst instruktøren, som sikrer revyens fremdrift og endelige udtryk.
Odense Sommerrevy skal fortsat udvikles og ambitionerne er tårnhøje.

Thomas og Vicki har været med fra starten og altid ydet en ekstra indsats – både på scenen og udenfor. Thomas er blevet kåret som Danmarks bedste revyskuespiller og vores klare vurdering er, at den titel lever han fortsat op til. Vicki har ligeledes modtaget en Dirch, som årets revykunstner. Senest har hun medvirket i en international film, som er nomineret til Cannes-filmfestival til maj 2022.

De har begge på hver deres måde en helt særlig plads hos vores publikum og i Odense, hvor de jo bor hele forsommeren. Folk stopper dem på gaden og spørger om de allerede er i gang med prøverne her i Odense. Det er dog ikke helt endnu, men inden længe rejses teltet på Engen, og lige efter påske rykker såvel Vicki, Thomas og Lars som resten af det kunstneriske team ind på en næsten færdigbygget scene. Og så er Fanden – igen løs på Engen.

Da de tre skuespillere mødtes fornylig for at underskrive kontrakterne, var humøret højt. Lars Arvad har helt fra starten haft en ambition om at udvikle en revy, som både har en meget stærk revy-faglighed, og som samtidig eksperimenterer, så revygenren rent faktisk udvikles, som den har gjort i sin godt 170 års historie. Thomas og Vicki har været med på den rejse lige fra starten i 2016. Lars Arvad blev derfor også meget bevæget over at stå der sammen med sine to loyale og dygtige medspillere med underskrifter, der vidner om endnu flere sæsoner sammen.

Når to af Danmarks allerbedste revyskuespillere fortsat vælger Odense Sommerrevy, så må det være fordi, vi gør noget rigtigt her i Odense. Jeg er mega-stolt og beæret. Og så kender de mig endda temmelig godt – gennem tykt og tyndt i de seneste seks år – siger Lars med et stort og lettet smil.

Thomas udtrykker meget alvorligt, at det jo heller aldrig var gået uden ham – hverken på scenen, med scenografien eller bagefter i baren – for den sags skyld. De to andre kigger overbærende på ham, men dog alligevel med et kærligt smil. De ved jo godt, at han har en stor del af æren. Thomas krakelerer heldigvis og griner højlydt.

Vicki er straks videre med fokus på, hvordan revyen skal udvikles. Hvad med om vi lavede nogle sketchs, vi kunne kommunikere på Facebook – bare sådan for at varme op til sæsonen. Vi bør altså også fortælle hvilke dejlige omgivelser revyen spiller i. De er jo helt magiske siger hun.

For mig giver det sikkerhed for fremtidig udvikling – når de tre stærke kunstneriske profiler udgør basen for den videre rejse. Rejsen for satirisk kommunikation med fokus på trends, tendenser og politiske varme kartofler – krydret med eftertanke. Den har vi nu sikret de kommende år – siger Jani Lykke Methmann.

Odense Sommerrevy holdet 2022

Efter en forrygende sæson 2021 - sættes salget for næste års revy i gang

14/6 – 2021

Vi har i år oplevet stor glæde fra publikum over at kulturen nu atter er tilgængelig. Det bliver den også næste år, hvor Odense Sommerrevy har premiere den 5. maj 2022. Salget åbner mandag den 14. juni 2021.

Det er os en stor fornøjelse at præsentere det nye hold til Odense Sommerrevy sæson 2022, som består af Lone Rødbroe, Henrik Koefoed, Vicki Berlin, Thomas Mørk og Lars Arvad. Et fantastisk hold med masser af erfaring, spændvidde, musik og komisk talent. Det bliver uden tvivl en revyfest.

Lone Rødebro bliver det nye ansigt i Odense Sommerrevy. Lone er en humørbombe ud over det sædvanlige. Revygenren mestrer hun til fulde. Hun har været i Sønderborg Sommerrevy et utal af gange, hvor hun med usvigelig sikkerhed har ramt publikum lige i hjertet. Lone er en særdeles alsidig skuespiller, der mestrer både det poetiske, det dramatiske og så det helt store udtræk i musikalitet og humor. Hun er en flittig teater-skuespiller, som nu også dukker op i en række TV-serier, senest i “Når ulven kommer” på DR1, hvor hun spillede rollen som plejemoderen Dorthe.

Henrik Koefoed er med for første gang i 2021 og det har været helt fantastisk. Henrik kan både synge, være komisk, eftertænksom og så er han en fantastisk professionel holdspiller. Mange gæster vil huske Henrik som H.C. Andersen i Odense Sommerrevys 2021 sæson, hvor han fremstår manifique i nutidens applaus.  Henrik er kendt fra andre revyer og er en del af bl.a. i Ørkenens sønner.

Thomas Mørk har været med fra starten i Odense Sommerrevy, så det er svært at forestille sig Odense Sommerrevy uden en Thomas Mørk. Hvert år udmærker han sig med sit kæmpe talent for komik og sin måde at formidle humor med sit gummiansigt og vanvittige kropssprog.

Vicki Berlin har også været med fra starten og har virkelig også bidraget til Odense Sommerrevys succes gennem årene. Udover Camilla figuren bidrager Vicki med tekster til andre numre. I år er hunkvinden bag Dansen om Corona, som er både sjov og meget eftertænksomt – lige præcist som revy skal være. Vicki har også medvirket i en international film, som får premiere til efteråret. Så endnu en meget alsidig og engageret skuespiller.

Sidst men ikke mindst Lars Arvad naturligvis fortsat en del af holdet. Lars, der startede Odense Sommerrevy tilbage i 2016, er ud over at være på scenen også manden der har skabt succesen Odense Sommerrevy som for alvor har gjort sit indtog på den danske kulturscene. Odense Sommerrevy har på få år vokset til at være én af landets største revyer og er blevet en fast tradition for et stort revyelskende publikum.

Dette års revy har været historisk, dels fordi vi havde premiere præcis den dag kulturen åbnede igen i Danmark, dels fordi vi meget hurtigt måtte melde alt udsolgt. 21.000 gæster har oplevet Odense Sommerrevy i år og endnu flere har ønsket billetter. Dette års revy skal derfor opleves enten i slutningen af august i Ålborg eller på TV2 senere på året.

Salget for sæson 2022 skydes i gang mandag den 14. juni kl. 12.00. Man kan købe billet via odensesommerrevy.dk, via telefon 70707032 hverdage ml. 10 og 14 og som noget nyt også de første dage i billetvognen på Engen i Fruens Bøge mandag den 14. til onsdag den 16. juni ml. 10-14.

For yderligere information kontakt venligst Adm. Direktør Jani Lykke Methmann

Odense Sommerrevy holdet 2021

Næsten klar-parat-start

24.4.2021

Ekspertgruppens anbefalinger er blevet offentliggjort og det er gode nyheder. Gode nyheder fordi det indikerer, at vi er på vej mod yderligere genåbning og fordi vi kommer til at spille revy i teltet på Engen fra den 6. maj, som vi har planlagt.

Vi ved dog endnu ikke helt præcist, hvordan de nærmere konditioner bliver. Aftalepartierne skal først blive enige om de endelige restriktioner.

Så snart vi kender restriktionerne, bliver alle der har købt billet kontaktet af os for nærmere information.

Vi opdaterer selvfølgelig også hjemmeside, facebook og instagram løbende med yderligere information.

Vi glæder os til at spille revy for vores gæster i teltet.

Vi håber, at alle udviser både tålmodighed og respekt for de krav, vi stilles overfor. Når det kommer til stykket, er det jo netop for at passe på hinanden og samtidig være sammen om kulturen igen.

Vicki Berlin Odense Sommerrevy

Held i uheld! Vicki Berlin vender hjem til Odense Sommerrevy - 2021

Jan 2021

Mathilde Passer har, af private og familiære årsager, valgt at 2021 skal helliges hendes familie. Derfor har hun bedt om at blive fritstillet fra Odense Sommerrevy.
Det er til gengæld lykkes revydirektør Lars Arvad at få Vicki Berlin tilbage på holdet. Holdet består således af: Vicki Berlin, Thomas Mørk, Mette Marckmann, Stig Rossen, Henrik Koefoed og Lars Arvad.

”Året 2020 har ikke lige været det nemmeste år at være revydirektør i. Da Mathilde fortalte mig, at hun gerne ville fritstilles, tænkte jeg, at nu må det her år gerne snart være slut. Det kan da ikke blive ved! Men naturligvis skal vi respektere et sådant ønske. Vi håber, at det vil være muligt at præsentere Mathilde en anden gang. Men hvad så med revyen? Hvem passer ind og hvem kan?

Det bedste og mest oplagte valg var jo helt sikkert at spørge Vicki, som jo skulle have været med i 2020, men blev tilbud en rolle i en international film, som hun ikke kunne sige nej til. Den er nu i kassen og skal blot klippes færdig. Derfor tog jeg chancen og skyndte mig at ringe til Vicki. Hun har jo, ligesom Thomas Mørk og jeg selv, været med lige fra første år på Engen og publikum elsker hende. Vicki sagde ja med det samme og hun glæder sig helt vildt til ”alligevel” at være med i Odense Sommerrevy. Jeg er både glad og stolt over, at vi i Odense Sommerrevy så hurtigt kan supplere med en af Danmarks allerbedste kvindelige revyskuespiller. Jeg må indrømme, at jeg ikke kunne ønske mig en bedre erstatning.

Holdet i 2021 kommer helt sikkert til lave et brag af en revy. Vi har lige haft de første meget indledende møder, og alle er utrolig entusiastiske og glæder sig vildt til at komme på ”græs” igen. Holdet har en utrolig spændvidde, som vi aldrig har set før. Denne vil Vicki kun gøre endnu stærkere. Og så er det jo ikke indholdsstof, vi kommer til at mangle med de mange skandaler, historiske øjeblikke, tendenserne i disse nye tider m.v.” – siger revydirektør Lars Arvad.

Odense Vinterrevy instruktør Flemming Jensen

Holdet er på plads til genopfindelsen af Odense Vinterrevy

12/11 2020

Fredag den 15. januar 2021 slår Odense Vinterrevy dørene op igen efter seks års pause.
6 unge talenter er fundet og prøverne begynder lige om lidt…

Det var en spændende dag, da en stor flok unge mennesker mødte op til audition i september og nu kan vi med stor glæde offentliggøre holdet til Odense Vinterrevy 2021.

Maja Gregersen, Louise Vangkilde, Caroline Hahn, Lasse Mølhede, Rasmus Mansachs og Jens Jepsen – 6 unge mennesker alle med et kæmpe talent er klar til, sammen med instruktør og skuespiller Flemming Jensen at indtage scenen på Magasinet til premieren den 15. januar 2021.

Hermed en lille hilsen fra Flemming Jensen:

ODENSE VINTERREVY …… nu med talent

Da Odense Vinterrevy for seks år siden lukkede og skiftede ham (OG hende!!!) til Odense Sommerrevy, forsvandt morskaben fra årets mørkeste måneder. Der opstod et humoristisk vinter-vakuum, så fynboerne i januar måned var nødt til at nøjes med at le ad hinanden.

Det går jo ikke!
Så nu er vinterrevyen tilbage igen!

Og når vi skriver ”nu med talent”, er det ikke, fordi der ikke var talent før – ellers havde sommerrevyen aldrig vokset sig stor – men fordi der nu er tale om nyt talent.
Der er en fænomenal underskov af talent i personkredsene omkring Nyborg Voldspil, Frøbjerg Festspil og rigtigt mange flere. Dem har vi indbudt til casting, og resultatet blev 6 nyudsprungne revyskuespillere, som publikum roligt kan glæde sig til at stifte bekendtskab med, når de til januar står på scenen.

Og de står der ikke alene! Den gamle vil også være med!
Jeg debuterede selv på Fyn – i Rottefælden 1979. Og de 6, I vil møde til januar er langt bedre, end jeg var dengang. Og langt, langt, langt bedre, end jeg er nu.
Alligevel blander jeg mig, så vi kan få dette vidunderlige spil mellem forskellige generationer:
Jeg ved, hvordan man gør – og de kan gøre det.
Jeg kan skrive replikkerne – og de kan huske dem.
Til gengæld kan jeg møde til tiden – dér kan man aldrig være helt sikker med unge mennesker.

At en af landets mest erfarne kapelmestre, Lars Fjeldmose, styrer alt det musikalske er garant for, at det kun er det, der skal gå op i hat og briller, der gør det.
Jeg glæææder mig til at komme til Odense – og denne gang ikke blot instruere, men ligefrem spille med!

De mest godartede hilsener

Flemming Jensen

Lars Arvad Odense Sommerrevy

Revy og læring

19/8 2020

Mulernes Legatskole og Odense Sommerrevy har indledt et helt nyt og innovativt samarbejde, hvor revyens 170 års kulturarv skal give eleverne en spændende og afvekslende platform for læring om sprog og analyse, samtidens politik og tendenser, revyen som genre nationalt og internationalt samt kreativitet og innovation i et kulturelt perspektiv.

Såvel en rektor som en revydirektør skal holde sig orienteret om udviklingen i samfundet. Derfor var det helt naturligt for Torben Jakobsen, rektor ved Mulernes Legatskole at deltage i Café Stiftens arrangement om Revyens udvikling i starten af marts. Efter arrangementet tog Torben fat i den tidligere ’Muler’ Lars Arvad, som nu er revydirektør i Odense Sommerrevy for et møde. Mødet skulle afdække, om der kunne være perspektiver for et nærmere samarbejde. Og det kunne der.

På torsdag den 20. august starter Mulernes Legatskole året op med revy på skemaet – et 8 moduls langt undervisningsforløb udarbejdet af lektor Peder T. Jensen. 6 klasser på Mulernes Legatskole skal hen over sensommeren i samarbejde med Odense Sommerrevy arbejde med revy som genre og så skal de helt tæt på med spørgetime, deltagelse i en revyprøve og meget mere.

Netop genren revy rummer så mange elementer, som kan bruges i undervisningen på et gymnasie, så undervisningen bliver endnu mere spændende og afvekslende. Eksempelvis teksterne i en revy, hvor ordenes betydning kan variere i forhold til selve konteksten som iscenesættes med mange forskellige virkemidler. Derfor kommer eleverne også til selv at skrive tekster samt analysere udvalgte tekster fra Odense Sommerrevys repertoire.

Revygenren iscenesætter tidens trends og revser politikere og andre som på forskellig vis har gjort sig bemærket i løbet af året. På den måde afspejler revyen året der gik og skriver derved et nyt blad i historiebogen hvert år.

Revy-formen og -traditionen er forskellig fra land til land. Nogle lande har slet ikke tradition herfor, mens andre som f.eks. Norge også har også en lang revy tradition, som i en meget stærk tradition for amatør-revy. De beskriver det som ”Det spilles revy i hver minste krik og krok av landet vårt. Revyscenen er folkets talerstol og samfunnets veggavis. Slik har det vært i over hundre år.”

Revy kræver også stærke kreative og innovative kompetencer, som skal afspejle indholdet i revyen på en ny måde hvert år. Genialiteten i det enkelte stykke i en revy opstår, når der bliver leget med tekst, mimik, omgivelser m.v. på en overraskende måde som helst både skaber latter og eftertænksomhed.

Lars Arvad går på scenen den 4. september, hvor han fremfører et par revynumre og stiller sig til rådighed til efterfølgende spørgetime for de 6 klasser, der deltager i forløbet.

Senere får eleverne adgang til overvære en af de sidste prøver på Odense Sommerrevys seneste tiltag – Revylution, som har premiere den 23. september på Anarkist i Odense.

Odense Sommerrevy tilbyder også de elever, der har mod på det, at vi gennemlæser og giver feedback på de tekster de har skrevet – for måske gemmer der sig talenter blandt eleverne, som vi kan være med til at hjælpe i gang.

For Odense Sommerrevy er det et tiltag, som passer lige ind i vores vision, og vi ser derfor meget frem til pilotprojektet på Mulernes Legatskole. Vi håber derfor også, at de øvrige gymnasier i Odense og på hele Fyn også gerne vil gøre brug af dette projekt.

Revylution Anarkist

Revylution - en anarkistisk revy skabt i en krisetid

19/7 2020

Så kommer der alligevel revy i Odense i 2020. Ja, der kommer faktisk en Revylution. Typisk for en krisetid er, at der opstår helt nye idéer, hvilket også er sket her. Når vi ikke kunne spille i teltet på Engen, som vi plejer, så gør vi bare noget helt andet i 2020. Det har vi gjort i samarbejde med Anarkist BEER AND FOOD LAB. Vi blander simpelthen eksperimenterende revy med anarkistisk øl og nytænkende mad i et rum, hvor vi kun kan være 138 mennesker under de nuværende retningslinjer. Det bliver altså en meget intens og befriende oplevelse.

Med et hold bestående af Henrik Lykkegaard, fynske Sara Gadborg og naturligvis revydirektør Lars Arvad, som også skal være instruktør, bliver det bestemt ikke kedeligt. Den garvede kapelmester Morten Wedendahl tager sig af musikken. Revyen er derfor i de bedste hænder, og har overskuddet til at lave en Revylution.

De danske revyer har gennem 170 år skrevet historie. Det kommer vi heldigvis også til i 2020. Endda i en meget skæv form, som i den grad afspejler den mærkelig tid vi står i.

Odense Sommerrevy og Anarkist har besluttet at indfri behovet for satire, mad og drikke i en tid, hvor vi mere end nogensinde har savnet samvær, satire og forløsning. Derfor har vi i samarbejde udviklet Revylution, som kommer til at foregå i de skæve og intime rammer i Anarkist BEER & FOOD LAB midt inde i Albanis gamle bryggeri.

Revylution er et resultat af, at vi, på trods af de nuværende udfordringer som følge af såvel COVID-19 og den økonomiske situation for hele underholdningsbranchen, vil bevare og videreudvikle revygenren. Derfor er det også fantastisk, når Odense kommune og gode lokale aktører som Jysk Fynske Medier og Nordfyns Bank bakker op om initiativet.

Vores ambition har hele tiden været at udvikle revygenren og med Revylution skaber vi en helt unik platform, hvor vi kan eksperimentere med genren og samtidig være tro mod 170 års revyhistorie. Coronakrisen er et oplagt emne at starte med. Kan man lave sjov med den? Ja, naturligvis kan man det, men hvordan gør vi det? Vi vil forsøge at udvide opfattelsen af, hvad revy er og kan. Vi er ikke i opposition til den klassiske revy – tvært imod. Vi vil med Revylution skabe et lille eksperimentelt univers, hvor vi prøver nye grænser af til gavn for branchens fremtid.

Denne opgave vil blive udført af et meget stærkt firkløver, som alle hver især kan deres profession til fingerspidserne og samtidig ser frem til at gå lidt længere ud til grænserne, end de plejer. Henrik Lykkegaard har en lang karriere som skuespiller – både på teater, film og ikke mindst revy. Henrik skriver også selv tekster og har erfaring som instruktør. I Revylution er det dog Lars Arvad, der skal være instruktør, samtidig med at han også selv skal på scenen. Lars har netop en stærk vision om at udvikle revygenren og derfor er dette set-up et drømmescenarie for ham. På scenen medvirker også fynske Sara Gadborg, sanger og skuespiller, der har sine rødder inden for musicals, hvor hun har medvirket i flere store opsætninger. Sara er meget alsidig og har allerede prøvet kræfter med revy. Sidst men ikke mindst skal Morten Wedendahl sørge for at binde det hele sammen i musikken, hvilket helt sikkert bliver en sjov og udfordrende opgave, som netop Morten kan mestre til fulde. Altså et drømmehold til vores nye anarkistiske revy.

Til revy hører mad og drikke. Og det kommer til at gå op i en højere enhed, når vi sammen med det lokale bryggeris ’enfant terrible’ – Anarkist, sætter kursen for Revylution. Anarkist har sine rødder i den klassiske ølproduktion, og er derfra blevet skabt som et anarkistisk ølmærke, der kan, vil og tør lidt mere. Anarkist er endda gået et skridt videre ved at etablere Anarkist BEER AND FOOD LAB, stedet hvor der også serveres god og eksperimenterende mad. I perioden for Revylution er det den berømte kok Henrik Jyrk, der står for en lækker menu, som tager udgangspunkt i det aktuelle udbud af råvarer og samtidig fornyer og udfordrer vores traditionelle opfattelse af mad. Alt dette er rammen om Revylution.

På grund af restriktionerne har vi kun et begrænset antal pladser, så for den enkelte gæst vil det blive en meget intens oplevelse, hvor sanserne bliver stimuleret med satire, smag, dufte og skæve vinkler. Denne fantastiske helhedsoplevelse (menu, revy samt en lille øl-smagning) tilbyder vi til en meget flot og skarp pris på KUN 595,00 kr. plus et mindre gebyr.

Billetsalget sættes i gang fredag den 3. juli kl. 10.00 og billetter kan købes på www.revylution.dk eller 70707032.

Odense Sommerrevys vision er at blive et satirisk community med aktiviteter hen over hele året. Med lanceringen af Odense Vinterrevy, der har premiere den 15. januar 2021, tog vi et godt skridt frem mod vores vision. Og nu med Revylution – en anarkistisk revy, så har vi taget et endnu et kvantespring.

Odense Sommerrevy 2021

Det er med stor glæde, at vi genåbner for salget af billetter til Odense Sommerrevy 2021

15/6 2020

Det sker på mandag den 15. juni 2020 kl. 10.00.  Stort set alle, der havde købt billet til 2020 har valgt at overføre deres billetter til 2021, så der er derfor kun godt 30% af billetterne tilbage. Så der er god grund til hurtigt at sikre sig plads i Odense Sommerrevy 2021. Med en aflyst sæson i 2020 som følge af Covid-19 har vi endnu større forventning til næste års revy og endnu mere iver efter at komme i gang igen, og vi er allerede godt i gang med forberedelserne til revanche på Engen i 2021.

For en måned side annoncerede vi, at der ikke blev Odense Sommerrevy i år som følge af COVID-19, og samtidig præsenterede vi holdet for sæson 21. Det er det hold, der skulle have spillet på nuværende tidspunkt på Engen i Odense og næste år endda suppleret af endnu en stærk revyskuespiller – nemlig Henrik Koefoed. Så sammen med Stig Rossen, Mathilde Passer, Thomas Mørk, Mette Marckmann og ikke mindst Lars Arvad kommer sæson 2021 holdet til at tage en gevaldig revanche næste år. Også instruktør og musikere er de samme, så revanchen styres og akkompagneres fortsat af vante professionelle kræfter; Instruktør Joy-Maria Frederiksen og Kapelmester Morten Wedendahl.

Allerede inden den 9. marts 2020 havde vi solgt 70% af vores udbudte billetter til Odense Sommerrevy 2020. Alle der allerede havde købt billet til 2020 fik mulighed for at flytte billetterne til 2021 på samme ugedag, samme plads og samme tidspunkt. Det har mere end 95% af vores publikum taget imod. Stort set alle vores sponsorer og storkunder har også valgt at flytte med til 2021. Stor tak til alle for opbakningen og de mange positive hilsener. Det har været helt rørende at opleve.

Midt i alt det kaos og bekymring Coronakrisen medfører for os alle, har vi i revybranchen også oplevet en markant politisk opbakning til vores branche, som også gode fynske politiske kræfter har medvirket til. Det har betydet, at vi har fået vores egen hjælpepakke, som understøtter hele revybranchen. Det bliver ikke uden økonomiske skrammer, men vi overlever og så må vi hente ind på gyngerne i fremtiden, hvad vi har mistet på Coronakrisen. Herfra en stor tak til Kulturministeriet og de fynske politikere. Vi lover at kvittere med endnu mere politisk satire, samfundsmæssig perspektivering og menneskelig eftertænksomhed. Og mon ikke vi får brug for det i den kommende tid!

Så udover vores utålmodighed så har vi faktisk kun én udfordring – nemlig det, at vi rent faktisk ikke har ret mange billetter at sætte til salg. Så vi har derfor valgt allerede nu at åbne op for 2 nye ekstraforestillinger – nemlig tirsdag den 1. juni og tirsdag den 8. juni 2021.

Der er derfor al mulig god grund til hurtigt at sikre sig billetter til Odense Sommerrevy 2021. Billetsalget starter på mandag den 15. juni kl. 10.00 på www.odensesommerrevy.dk

Odense Sommerrevy får premiere torsdag den 6. maj 2021 og ser frem en revanche i det store revytelt på Engen i Fruens Bøge.

Med venlig hilsen

Jani Lykke Methmann

Lars Arvad Odense Sommerrevy

Odense Sommerrevy springer 2020 over og er klar med ny revy 2021

15/5 2020

Hele det nuværende hold havde ellers glædet sig til at udfolde sig på Engen i år – ikke mindst nu, hvor vi mere end nogensinde har brug for en revy. Men sådan skulle det desværre ikke være i 2020.

Derfor glæder det os endnu mere at kunne præsentere det samme hold i 2021 i Odense Sommerrevy – endda suppleret med endnu en revystjerne – Henrik Koefoed. Det nuværende hold fra 2020 ville simpelthen ikke gå glip af revy på Engen og har derfor ryddet kalenderne til næste år for at spille i Odense Sommerrevy 2021. Samtidig havde vi allerede indgået aftale med Henrik Koefoed, så sammen med Stig Rossen, Mathilde Passer, Thomas Mørk, Mette Marckmann og ikke mindst Lars Arvad tager vi virkelig revanche.

Midt i Coronakrisen og med det, den medfører af økonomiske udfordringer for os er vi pavestolte over allerede nu at kunne præsentere næste års hold. De kunder, der allerede havde købt billet til sæsonen 2020, er sikret pladser til 2021 og fra 15. juni bliver det muligt at købe de resterende billetter til sæson 2021.

Desværre blev det ikke muligt at gennemføre Odense Sommerrevy 2020 som følge af Corona og COVID-19. Vi havde ellers længe arbejdet på at kunne spille i slutningen af august, og da det så ikke blev realistisk, kom september i spil i vores planlægning! Vi ville så gerne gennemføre – men nu må vi erkende, at vi er nødsaget til at springe årets revy over.

Det har været en tung beslutning, ikke mindst i et år, hvor der mere end nogensinde, har været brug for en revy. Der har været spillet revy uafbrudt i 170 år i Danmark. Hvert eneste års revyer har fortalt om samtidens trends og politiske sager og selv ikke 2. verdenskrig kunne sætte en stopper for revyer. Men det gjorde Corona altså.

SPRINGER OVER MEN VENDER STÆRKT TILBAGE 2021

Vi kommer stærkt tilbage i 2021. Vi tager revanche for det tabte år med et hold, som virkelig har masser af indestængt energi, masser på hjertet og en stærk kombination af erfarne kræfter og nye ambitioner.

Holdet, der skulle have spillet i 2020, ville så gerne lave revy på Engen i Odense, og de første idéer og skitser til sæson 2020 var allerede på plads. Så sammen med Lars Arvad blev der hurtigt lavet nye aftaler for 2021. Vi havde allerede lang tid inden Coronakrisen lavet en kontrakt med Henrik Koefoed om at spille med i Odense Sommerrevy 2021. Og vi ville simpelthen ikke gå glip af at præsentere sådan et scoop i revyen. Nu sætter vi så ekstra trumf på og præsenterer et endnu mere fantastisk hold i 2021. Publikum og sponsorer kan virkelig se frem til et brag af en revyforestilling i 2021 – for første gang med 6 skuespillere på holdet.

Alle de mange kunder, som allerede har købt billet til 2020 vil automatisk få dem overflyttet til samme telt, samme pladser, samme tidspunkt, samme ugedag og samme revyhold, og nu med Henrik Koefoed som ekstra bonus. Allerede nu kan vores kunder læse på Odense Sommerrevys hjemmeside hvilken dato de har fået tildelt, og så kommer billetterne automatisk på et senere tidspunkt.

Nogen har måske allerede andre aftaler, og så er det naturligvis muligt at flytte til en anden dato. Som en ekstra fordel kan det gøres inden nye kunder kan købe billetter fra den 15. juni. Skulle der være nogen, som ikke ønsker at beholde billetterne, er det også muligt at få billetpengene refunderet. Alle kunder får en e-mail tilsendt fra Ticketmaster, der fortæller hvordan man praktisk skal forholde sig. Vi håber naturligvis, at alle vil støtte os ved at beholde billetterne, så vi sammen kan fastholde den gode tradition, hvor vi en aften på Engen i Odense får et godt grin, en kold fadøl og masser af hygge.

 RIFT OM DE SIDSTE BILLETTER

Inden vi lukkede ned for billetsalget i marts, havde vi allerede solgt flere billetter end nogensinde før på samme tidspunkt – faktisk over 70 % af billetterne var røget. Og da mange af vores kunder forhåbentlig fører deres billetter videre til 2021, bliver der rift om de resterende billetter.

Vores nuværende kunder har i en måned førsteret til de ledige pladser, inden vi åbner for salget igen. Og med Henrik Koefoed på plakaten er vi sikre på, at billetterne til 2021 hurtigt bliver solgt.

Henrik Koefoed
Henrik Koefoed (©HEIN)
ODENSE SOMMERREVY GODT PÅ VEJ

For en sommerrevy, som leveres én gang om året, er det et ekstremt hårdt slag, når den pgr. af smittehensyn og påbud ikke kan gennemføres. Det er et helt års produktion, som bliver mere eller mindre spildt. I Odense Sommerrevy græder vi ikke i lang tid over spildt mælk, men ser i stedet for frem til en ny sæson, hvor vi kan hente det tabte. Heldigvis omfattes vi nu af statens hjælpepakker, men vil dog stadig komme ud af regnskabsåret med et underskud. Med opbakning fra publikum, loyale sponsorer og gode samarbejdspartnere kommer vi videre, så vi fortsat kan tilbyde en folkelig og kulturel sommertradition i Odense.

Odense Sommerrevy får premiere torsdag den 6. maj 2021 og ser frem til igen at slippe latteren løs i det store revytelt på Engen i Fruens Bøge.

Med venlig hilsen

Jani Lykke Methmann

Odense Sommerrevy udskyder forestillinger til senere på året i 2020

19/3 2020

Vi har i Odense Sommerrevy fulgt udviklingen omkring COVID-19 meget tæt den seneste tid, og vi er som alle andre også dybt berørte af hele situationen.

Som situationen er på nuværende tidspunkt mener vi, at det er uansvarligt, overfor både publikum, skuespillere og hele den store gruppe af medarbejdere og frivillige, at gennemføre revyen med den nuværende spilleplan.

Vores beslutning er derfor at udskyde Odense Sommerrevy til et senere tidspunkt.

Vi mener, at der mere end nogensinde er behov for en revy, hvor vi kan grine og være eftertænksomme sammen. Men det skal være på et tidspunkt, hvor det er moralsk passende og hvor vi netop har brug for satire som en forløsende faktor.

Vi arbejder derfor på højtryk for at finde nye løsninger. Det er en større koordineringsopgave, der står foran os, men vi møder heldigvis stor velvillighed blandt vores samarbejdspartnere og leverandører. Vi er derfor sikre på, at vi inden længe kan fremkomme med en ny spilleplan, så vores publikum kan opleve Odense Sommerrevy – for femte gang i år.

Vi beklager naturligvis den drastiske beslutning, men vi arbejder intenst på at overgangen fra den eksisterende billet til en ny billet – bliver så nem og uproblematisk som overhovedet muligt for hver enkelt gæst. Som hovedprincip arbejdes der på at alle, der har købt billet, beholder deres placering i teltet og automatisk bliver om-booket til en erstatningsforestilling på en ny dato. Hvis den tildelte erstatningsdato ikke passer, vil det være muligt at ændre datoen til en anden programsat forestilling. Så de af vores kunder, som allerede har billet, kan tage det helt roligt. De vil blive kontaktet, så snart vi har den fremtidige spilleplan klar.

Så vi håber på lidt tålmodighed, så vil vi til gengæld gøre alt, hvad vi kan for at Odense Sommerrevy 2020 bliver en fantastisk oplevelse, når vi forhåbentlig er kommet forbi denne skrækkelige epidemi og igen trygt kan nyde fællesskabet og det kærlige kig på os selv med satire og eftertænksomhed.

Vi understreger, at dette IKKE er en aflysning af Odense Sommerrevy, men blot en udskydelse.

Vi ser derfor frem til en forsinket og forrygende sæson for Odense Sommerrevy.

Årtes fynbo Lars Arvad

Kæmpe stort tillykke til årets fynbo 2019 - Lars Arvad

25/1 2020

Fuldt fortjent – Vi er SÅ stolte af dig.

Se prisoverrækkelsen her

Mette Marckmann

Udskiftning på revyholdet 2020

25/11 2019

Vicki Berlin har fået en stor international filmrolle, der skal optages i foråret og er derfor blevet løst fra sin kontrakt med Odense Sommerrevy i 2020. Hun erstattes af den rutinerede revyskuespiller Mette Marckmann.

”Jeg skal være den første til at beklage, at vi bliver nødt til at ændre i holdopstillingen til Odense Sommerrevy 2020. Men nogle gange er der bare noget, der er større end andet. Jeg må indrømme, at da Vicki kontaktede mig og fortalte om det tilbud, hun har fået, skulle jeg lige sunde mig. Men da jeg var kommet mig over nyheden, var det ikke svært at tage beslutningen. Jeg ved selv, hvad det vil sige at udleve en drøm og jeg vil ikke være den, der forhindrer Vicki i at udleve sin. Derfor har vi i Odense Sommerrevy besluttet at ophæve kontrakten og give hende muligheden for at forfølge denne kæmpe chance.

Når så samtidigt Mette Marckmann, som uden tvivl er en af de sjoveste og mest rutinerede skuespillere jeg kender, kan hoppe ind og udfylde pladsen – Ja, så er det jo ærligt talt lidt af et scoop. Jeg har fulgt Mette på teater og film i mange år og ikke mindst i TV2’s store succes Norkraft og DR’s Forbrydelsen og TAXA.. Mette har stor revyerfaring og har medvirket i et hav af revyer blandt andet Nykøbing F. Revyen, Sønderborg Sommerrevy og Esbjerg Revyen. Hun er en fantastisk holdspiller, som kan det hele. Hun synger som en drøm og har det komiske værktøj med i bagagen.

Vi står derfor igen med et knaldgodt hold og jeg tror, at vi på mange måder får glæde af den fornyelse og entusiasme Mette kommer med. Jeg forstår samtidig godt, hvis nogen kommer til at savne Vicki Berlin i Odense Sommerrevy. Det gør jeg sandelig også. Vicki har jo været ed fra starten og har været med til at gøre Odense Sommerrevy til den succes, vi er i dag. Derfor skylder vi også Vicki en stor tak og ikke mindst denne chance. Jeg er da også lidt stolt over at Odense Sommerrevy på den måde kan bidrage positivt til en kollegas internationale karriere” – udtaler Revydirektør Lars Arvad.

”Ihhh hvor er det vidunderligt, at få lov at være en del af holdet i Odense Sommerrevy. Jeg glæder mig så meget til at give den gas med dygtige og dejlige kolleger midt i skønne Fruens Bøge. Bare det snart var maj…” – siger en glad Mette Marckmann.

Skuespillerholdet 2020 ser derfor således ud:

Thomas Mørk, Mathilde Passer, Stig Rossen, Mette Marckmann og Lars Arvad.

Jani Lykke Methmann adm. direktør i Odense Sommerrevy

Lars Arvad ansætter adm. direktør i Odense Sommerrevy

10/12 2019

Han sætter sig selv for bordenden som bestyrelsesformand og fortsætter som revydirektør.

Fra den 1. januar 2020 bliver Jani Lykke Methmann adm. direktør i Odense Sommerrevy. Jani Lykke Methmann kommer fra det private erhvervsliv med en lang karriere, senest som direktør i Væksthus Syddanmark og før det i Arbejdsgiverne. Hun er uddannet civiløkonom (HA og HD) og har specialiseret sig indenfor strategi, ledelse og digitalisering. Jani kender Odense Sommerrevy særdeles godt indefra, da hun har været bestyrelsesformand siden 2015, hvor Odense Sommerrevy så dagens lys. Lars Arvad indtræder selv i rollen som bestyrelsesformand.

”Det her er et drømmescenarie for mig og for Odense Sommerrevy. Jeg elsker mit arbejde som revydirektør, hvor jeg kan udfolde mig kreativt og sætte nye ideer i gang, som den kulturentrepenør jeg er. Men jeg har længe drømt om, at det administrative fyldte mindre i hverdagen. Omstruktureringer i medarbejderstaben gjorde, at der opstod en mulighed for at få Jani ind som administrerende direktør og jeg kunne næsten ikke tro mit held. Vi står nu overfor at skulle effektuere en ny langsigtet strategi, hvor vi får brug for mere administrative og kommercielle kompetencer. Netop de kompetencer som Jani har. Med hende får vi derfor en business-kvinde ind på direktionsgangen, der i den grad ved, hvad det handler om. Hun er derfor uden tvivl et scoop for Odense Sommerrevy. Jeg vil selv glæde mig til at få mere tid til det kreative og til at udvikle på Odense Sommerrevy, som det kulturelle fyrtårn vi nu er” – udtaler Lars Arvad.

Odense Sommerrevy startede i 2015 med en ambitiøs strategiplan, som var afgørende for at kunne få adgang til at etablere sig med et stort telt på Engen med plads til mere end 700 gæster. Derfor var det også et krav fra Odense kommune, at der blev etableret en professionel bestyrelse. Denne har fra starten fungeret godt med Jani Lykke Methmann som formand – suppleret af flere andre gode bestyrelseskræfter. Strategien fra 2015 er stort set indfriet dog med et års forsinkelse og med lidt økonomiske bump på vejen.

Odense Sommerrevy har nu etableret sig som den 3. største revy i Danmark, og økonomien er forbedret i markant grad. Odense Sommerrevy er en publikumssucces og er nu også på vej til at få et solidt økonomisk grundlag, der skal sikre såvel revy i Odense som den nødvendige udvikling af genren.

Bestyrelsen i Odense Sommerrevy har netop godkendt en ny strategiplan for de kommende 3-5 år. Her er store ambitioner om at udvide med flere aktiviteter, hvor satire og dens aktualitet fortsat skal være i centrum.  Samtidig med at selve revyen, som vi kender den i dag, skal være flagskibet. I den nye fase Odense Sommerrevy går ind i, er der i endnu højere grad brug for de faglige kunstneriske kompetencer. Men der er også brug for stærke kommercielle kompetencer.  Arbejdet med den nye strategi gav startskuddet til en helt ny organisering. Derfor ansætter Odense Sommerrevy nu en administrerende direktør, som skal varetage den overordnede ledelse og de kommercielle opgaver. Samtidig frigiver det mere tid til Lars Arvad, som nu bliver revydirektør og kan hellige sig den kunstneriske opgave fuldt ud.

”Jeg glæder mig usigeligt meget til at komme i gang med dette job. Odense Sommerrevy har en helt særlig plads i mit hjerte og jeg har været med hele vejen som bestyrelsesformand. De udfordringer revyen står overfor, er jeg helt fortrolige med. Jeg kommer jo fra jobs i rådgivningsorganisationer, så da Lars spurgte, om det ikke lige var noget for mig at blive administrerende direktør i Odense Sommerrevy, kom det lidt overraskende. Men efter nærmere omtanke, så er det det helt rigtige for mig. Jeg har vildt lyst til at kaste mine kompetencer og erfaringer ind i det her projekt, fordi jeg ser så mange udviklingsmuligheder. Jobbet er tilrettelagt, så jeg samtidig kan realisere andre ambitioner, som jeg længe har haft lyst til – nemlig flere bestyrelsesposter og andre erhvervsopgaver. På den måde er det simpelthen et drømmescenarie for mig. Kombinationen af vækst og udvikling i en utrolig spændende virksomhed kombineret med overordnede strategiske opgaver i andre virksomheder. Men først og fremmest glæder jeg mig til at komme i gang med at lede og udvikle et af Danmarks flotteste kulturtiltag, som jeg ser store potentialer i” – udtaler Jani Lykke Methmann.

10. MAJ - 15. JUNI

Billetsalg