Undervisning

Undervisning

Forestilling Odense Sommerrevy 2021 Stig Rossen

Undervisningsmateriale til gymnasieniveau

Tilmeld din gymnasieklasse til Odense Sommerrevys undervisningsforløb, hvor eleverne bliver introduceret til revygenren og satiren. Eleverne bliver undervist i satirens virkeområder og får også selv mulighed for at prøve kræfter med at skabe et revynummer, hvorpå de modtager feedback.

Forløbet byder på spændende og relevant undervisning opdelt i 8 moduler. Gennem modulerne sættes der fokus på, hvor langt og bredt satire og revy kan række som underholdningsform. Dette klæder eleverne på til at forstå satiren og revyen som formidlende genrer, men undervisningen lægger ikke mindst også vægt på den betydning, disse genrer har i et samfund. Endelig undervises eleverne samtidig i selv at udtænke og udvikle satirisk underholdning fra idéstadie til tekstproduktion.

Undervisningsmateriale er målrettet danskundervisningen, hvorved der er særligt fokus på at skabe forståelse for genrerne og at udøve tekstskrivning. Elevernes afsluttende opgave i dette forløb er derfor at skrive et selvstændigt nummer, hvor de benytter den viden og de værktøjer, som de har opnået gennem undervisningen. Det selvstændige nummer vil eleverne modtage feedback på.

Undervisningen er dog ikke begrænset til danskfaget. Undervisningsmaterialet rummer også historiske, samfundsmæssige og dramaturgiske elementer. Dette gør undervisningen meget tilpasningsvenlig til forløb inden for samfundsfag, historie og dramatik, hvor eleverne alt efter faget vil møde specielt tilrettede forløb.

8 moduler á 90 minutter

Forløbet består af 8 moduler á 90 minutters varighed, som kombineres med input og fremvisning af revy ved Odense Sommerrevy. Det er et intenst forløb, som klæder eleverne på til at forstå og beherske satiren både som genre og samfundsfænomen.

Spændende materiale

Enhver kan dykke ned i de mange spændende links, som materialet omfatter, og derigennem få et rigtig godt indblik i denne mere end 170 år gamle genre. Undervisning i satire og revy tilbyder på den måde en alternativ og spændende indgang til samfundsfaglige og historiske emner.

Undervisnings-materialet

Undervisningsmaterialet er udviklet af Peder T. Jensen, Mulernes Legatskole, Odense, og vil udover dansk også kunne tilpasses til både samfundsfag, historie og dramatik. Satire og revy har store berøringsflader med alle fire fag, og forløbene er derfor tilpasningsvenlige.

Download
undervisningsmaterialet her

Undervisningsmateriale Odense Sommerrevy
Undervisningsmateriale Odense Sommerrevy
Download zip

9. MAJ - 19. JUNI

Billetsalg